150 ГРАЖДАНИ В ПРИЕМНАТА НА ОМБУДСМАНА В МОНТАНА

Публикувано на 13/07/2016 14:02
/ прегледи: 751
/ в Общество, Събития
Ново изображение

Повече от 150 жители на област Монтана посетиха приемните  на омбудсмана организирани в 11-те общини днес. „Хората в Северозапада се чувстват изоставени  и предадени. Това е един омагьосан кръг, хората нямат работа, защото няма кой да инвестира, няма инвестиции защото липсват квалифицирани работници”, каза пред журналисти Мая Манолова.” Но ако е вярна поговорката, че  „скоростта на кервана се определя от скоростта на последната камила” то ситуацията трябва да се промени,“ отбеляза тя.

И обеща първата постоянна изнесена  приемна на националния омбудсман  да бъде в Монтана. За това са настояли и неправителствени организации от региона, сред тях и сдружението „Бъдеще за Северозападна България”.  В приемната ще работи  юрист с опит, който ще бъде избран с конкурс.

Една от важните теми поставена пред екипа на омбудсмана в Монтана е  екотаксата, която собствениците на автомобили плащат при първата им регистрация в страната. „Оказа се, че в Монтана, а вероятно и на други места в страната тази такса се събира от частни сдружения и голяма част от нея отивала за фирмите, които рециклират автомобили. „Предстои да проверим детайлно тази дейност, за да установим дали наистина няма неправомерно подпомагане на фирмите за рециклиране, които правят това срещу заплащане“, каза М. Манолова, която лично е била на опашката за регистрация на автомобили в КАТ – монтана преди обяд днес.  По данни на жалбоподателите, в страната годишно се регистрират над 200 000 коли, като собствениците им плащат по 250 – 270 лева екотакса.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ