БАН ДАРИ 3 000 ТОМА РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИИ НА МОНТАНА

Публикувано на 02/03/2018 15:03
/ прегледи: 173
/ в Общество, Събития
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Издателство „Марин Дринов” на Българската академия на науките дари 3 000 тома научна и художествена литература на Монтана. Книгите ще бъдат разпределени между училищата и 14 читалища в селата на общината. „Получихме това ценно дарение със съдействието на Димитър Радичков, който е директор на издателството”, каза кметът Зл. Живков.

Част от книгите вече са разпределени в училищата, предстои следващата седмица те да стигнат и до   читалищата в селата, каза Анелия Иванова,  директор на РБ”Гео Милев” в Монтана. „За нас е много важно училищните библиотеки да имат съвременни издания на речници, енциклопедии и друга научна литература, така нужна при обучението на децата”, отбеляза тя.

VІ-то СУ”Отец Паисий”  и читалището в квартал „Мала Кутловица ще получат по 150 книги. Толкова ще бъдат предоставени и на  читалищните библиотеки в трите села, в които има  училища – Габровница, Смоляновци и Д-р Йосифово. По 80 тома са осигурени за 11-те най-активни читалища в селата. Стойността на дарените книги е около 11 000 лв.

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ