11 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНА ВИРУС В РЕГИОНА

Публикувано на 17/10/2020 9:09
/ прегледи: 1 312
/ в Общество, Събития
8

Още 11 жители на региона са с положителен тест за коронавирус от последното денонощие.

Седем от тях са от община Монтана, 2 от Берковица, един мъж на 72 г. от Вълчедръм и жена на 73 г. от Чипровци. От всички новоустановени  само един мъж от Берковица е бил контактен на заболял преди време с коронаврирус.

Заради дете на 13 г. от математическата гимназия в Монтана, което от седмица не ходело на училище и вече има положителен резултат от изследването за вируса, паралелката остава под карантина за няколко дни.

23 са хоспитализираните с коронавирус в инфекциозното отделение на болницата в Монтана, в Лом пациентите са 2,  са в столични клиники се лекуват трима.

С активна covid-19 инфекция в региона са 136 души, 108 от тях са на домашно лечение.

От РЗИ и областния медицински съвет призовавт гражданите да спазват противоепидемичните мерки – да носят маски в затворени помещения и да спазват дистанция от 1,5 м. Проверките на санитарните власти и полицията за спазване на мерките продължават,глобата е 300 лв.

От днес влизането в Австрия на жители на 10 български области, между тях и Монтана, ще се става  с  предварително направен отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа от момента на влизане в Австрия.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ