10 МИНУТИ ИЗТРЕБИТЕЛ КРЪЖА НАД МОНТАНА

Публикувано на 14/10/2020 17:05
/ прегледи: 6 299
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
1-1

10-ина минути изтребител летя над Монтана. Демонстрацията бе част от представянето на кампанията „Стани войник” на министерството на отбраната. Слънчевото и ясно време, позволи на летеца да демонстрира  едни от най-трудните упражнения от висшия пилотаж  и  направи сериа салта почти докосвайки най-високите сгради в „Плиските“..  Пилотът едва ли е успял да види потресаващото състояние на някогашната авиобаза – Габровница,  която до 1993 г. даваше  „бойни дежурства“.  Уникалното летище, хангарите, сградите, стълбовете, лампите, плочките,кабелите и всичко, което можеше да се открадне оттам вече е откраднато. Освен всичко друго  авиобаза – Габрожвница имаше тежката участ там да бъдат  обезвредени и ракетите СС-23.  Унизително  е да погледнеш и другия обект на МО –  опустелите преди десетилетия казарми в Монтана. Скъп имот, вече в търговската част на града, забележителен все още само заради уникалните дървета, които ограждат двора. Кампанията „Стани войник” свенливо не поглежда натам, тя  се е настанила на площад „Жеравица”, далеч от доказателствата за необяснимото нехайство на държавата, зарязала имоти за стотици милиони.

 

Share Button

Коментари в сайта

 1. дядо Лико

  Тази демонстрация на уменията на пилота и възможнастите на самолета беше стресираща, арогантна и излишна. Помня полетите на изтребители от бившата авиобаза „Габробница“ над града ни които наблюдаваме с възхищение, защото ревящият шум на моторите не бяха толкова силно арогантни като сегашните. Коментарите на гражданите на Монтана сега бяха отрицателни, много възрастни хора бяха стресирани.

 2. Иван

  Прекрасно! Нека има още такива демонстрации! Излязохме всички пред блока и всички се радвахме, нямаше стресирани!

 3. Fredi

  Ей изплашихте бабичките из квартала бе. Не ви стига плашенето с Ковида, ами и сега товае. Явно се стараете хората да са уплашени и много много да не разсъждават.
  Ама НЕ СЕ НАПРЯГАЙТЕ ТОЛКОВА, НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГО ИЗМИСЛИЛИ ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМЕ.
  ЗА КОЙТО И ДА Е САМО ДА НЕ Е БОКО МУТРАТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ