ОЧИЛА С 3D ПРИНТЕР ЩЕ ПРАВЯТ В МОНТАНА

Публикувано на 18/09/2019 14:02
/ прегледи: 915
/ в Общество, Събития
1-1

Нови 7 проекта от Монтана, Лом и с. Долна Вереница са със сключени  договори по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност  – „Подкрепа за предприемачеството“.

Новите проекти  са свързани със създаване и развитие на лекарска практика с кабинет за очни болести в  Лом; предоставяне на първична дентална помощ в  Монтана; производство на инсталация за подготовка на вода за хемодиализа с обратна осмоза в  Монтана; развитие на Център за кислородни терапии в с. Долна Вереница; проектиране и изработка на очила, включваща софтуер за проектиране и изработване на очила с 3D принтер в  Монтана; производство на бутикови кожени изделия в Монтана и механообработка на алуминиеви, полиуретанови, дървени плоскости и камък в   Монтана.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по седемте проекта  е  1 350 0000 лв. Те са сключени в периода август-септември 2019 г. Всеки от проектите има собствено различно допълнително самоучастие между 41 и 49 хил. лв.

Минималният размер на заявената безвъзмездна финансова помощ за един проект е до 50 000 лв., а максималният до 200 000 лева. Максималният интензитет на помощта е до 80%.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ