СЛАГАТ ДОПЪЛНИТЕЛНА ОХРАНА НА БОЛНИЦАТА В МОНТАНА

Публикувано на 09/03/2020 13:01
/ прегледи: 3 442
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-0000

Два допълнителни поста има от днес болницата в Монтана. Засилването на охраната е заради карантината срещу корона вирус, наложена със заповед на  здравния министър. Отменят се всички масови прояви, театрални представление, кино, концерти и срещи, както и всички извънкласни занимания с деца и ученици. Заболеваемостта от грип и ОРЗ в региона остава под 90 на 10 000 души. Това стана ясно на днешното заседание на областната здравна комисия.

Днес от инфекциозното отделение е изписана пациентка от Кошарник, прибрала се от Италия със симптоми на грип. Пробите и за корона вирус са отрицателни, каза изп. директорът на МБАЛ”д-р Ст. Илиев” д-р Т. Тодоров.

С 22 легла разполага инфекциозното отделение, част от тях са заети от пациенти с морбили. Има и две стаи с по три легла, където се изолират пациенти със симптоми за корона вирус.

Болницата разполага с дезинфектанти , спирт и облакла за месеца. Затруднение имат само с осигуряването на маски.

Двама пациенти със съмнения за корона вирус, единият от тях от Видин, са настанени в инфекциознато отделение на Ломската болница. Резултатите им ще бъдат известни утре.

Към добра лична хигиена и отговорност , призовават лекарите. Това е единствената изпитана профилактика срещу вирусни заболявания.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Axmaxm

    Браво, Браво на страхотните кадри ,,назначени“ от МЗ в Монтана! Направо трябва да ги определят за Национални консултанти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ