ЗАПОЧВА РЕМОНТЪТ НА ПЛОЩАД”ЖЕРАВИЦА”

Публикувано на 30/12/2021 17:05
/ прегледи: 426
/ в Общество, Събития
novini-montana

Дългоочакваният ремонт на площад „Жеравица” ще започне  в началото на 2022, след като вече са приключили всички дела по обжалване на процедурата за избор на изпълнител, съобщи кметът Златко Живков.

Трудна, но успешна е изтичащата година  за община Монтана, допълни кметът. Приходите от местни данъци и такси са нараснали до 10,4 милиона лева, при 9,1 милиона през миналата година. Събраните  стари задължения са 2 млн. лв. Така бюджетът на община Монтана, заедно със средствата от европейско финансиране  ще стигне  80 млн лв.

Най-важните европейски проекти за Монтана са по програмите „Околна среда” и „Лайф” за подобряване качеството на атмосферния въздух. До сега 270 домакинства са подменили отоплителните си уреди от твърдо на екологично гориво. До 2023 се очаква те да достигнат 550.

През тази година са започнати и значителни проекти по оперативна програма „Региони в растеж” в културна и социална инфраструктура. Това са проектите за основна реконструкция на сградата на читалище „Разум” и за ремонт на 22 социални жилища. Крайният срок на изпълнението им е през следващата година. По програмата за трансгранично сътрудничество се работи по проект за развитие на спортната инфраструктура – стадион село Николово.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ