ЗАБРАНЯВАТ ПРЕМИНАВАНЕТО НА ТИРОВЕ ПРЕЗ СЕЛАТА?

Публикувано на 07/06/2022 12:12
/ прегледи: 3 331
/ в Общество, Събития
ТИР

До две седмици ще започне поставянето на пътни  знаци за ограничаване  преминаването на ТИР-ове през малки населени места, заяви в телевизионно интервю  регионалният министър Гроздан Караджов. Поводът е катастрофата  в  село  д-р Йосифово. В понеделник ТИР с турска регистрация, управляван от 64 годишен турски гражданин, събори ограда и се вряза в къща в селото.  Жителите на д-р Йосифово и съседните села Студено буче и Славотин, през които преминава трафикът към Дунав мост 2 при Видин,  заплашиха с гражданско неподчинение, ако ситуацията не се промени. Според местни проучвания през селата ежедневно преминават по над 800 тежкотоварни  автомобили.

Според министър Караджов третокласният път е предпочитан от тежкотоварните автомобили, тъй като не се плаща тол такса. С поставянето на пътни знаци ще  се забрани  изобщо преминаването през тези участъци на тежкотоварния трафик.

По данни на полицията mробата за употреба на алкохол на шофьора  е отрицателна. Той е транспортиран в ЦСМП в  Монтана, където е установено счупване на 12-и гръден прешлен, но отказал да бъде настанен в лечебно заведение. По случая се води разследване.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ