„ВЯРВАМЕ В ДОБРОТО” ПРИ НАЙ-МАЛКИТЕ БЕБЕТА В МОНТАНА

Публикувано на 04/04/2019 15:03
/ прегледи: 801
/ в Общество, Събития
1-2

Бизнесменът Петър Чакманов и съпругата му дариха билирубинометър за изследване за  пациенти на отделението по неонатология в болницата в Монтана, съобщиха от здравното заведение.   С апарата, с големина колкото мобилен телефон , се изследва неинвазивно билирубина в кръвта. Измерването е изключително щадящо, без убождане и без болка като апаратът защипва леко ушната мида и веднага отчита нивото на този показател. Той е много важен в диагностицирането на следродилна жълтеница и други патологии, дава възможност за многократно проследяване като скъсява значително пътя до поставяне на диагноза.

Дарителите не са свързани  с Монтана. Те решението си  да направят тази добрина точно тук с това, че имат три малки внучета и че били чули прекрасни отзиви за отделението в Монтана  от свои познати лекари.

Апаратът билирубинометър струва между 10 и 11 хиляди лева в различните фирми. Досега болницата не е разполагала с такъв апарат и се налага да се взема кръв от вената на новородените.

Емоцията от събитието беше уловена от камерата на БТв за рубриката „Вярваме в доброто“, което ще бъде излъчено в 19.30 ч тази вечер. .

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ