ВЪРШЕЦ ПРОДЪЛЖАВА ТРАДИЦИЯТА НА ДУХОВИТЕ ОРКЕСТРИ

Публикувано на 07/05/2023 8:08
/ прегледи: 311
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Два дни Вършец бе столица на ученическите духови оркестри и мажоретни състави от страната.Повече  от 150 деца  и ученици дефилираха в центъра на града  и радваха публиката с изпълненията си.  Петте духови оркестри, които участваха в прегледа  получиха специални статуетки и грамоти от кмета Иван Лазаров.

„ За 14 година  се опитваме да запалим искричката на националната гордост и самочувствие в на-малките, от година на година нивото е все по-високо”, каза кметът на Вършец инж. Иван Лазаров.

Домакините участваха с две формации, част от историята на прегледа е и оркестърът от училище „Емилиян Станев” от Велико Търново.

В него се занимават  80 деца и младежи  от първи  до 12 клас. клас имаше 7-8 деца от първи клас до 12-ти клас.

Духовите инструменти не са загубили очарованието и  продължават да привличат младите.  Потвърждава го  оркестърът от Първа английска гимназия в столицата.

„Има  интерес, имаме нови попълнения тази година, така че все повече да има нови деца с който да идваме във Вършец . Имаме и такива ученици, които вече са студенти , но продължават да идват в оркестъра”, казва  диригентът Белислава Скрильова.

Община Вършец финансира със собствени средства прегледа на духовите оркестри.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ