ВЪРШЕЦ И МОНТАНА ИЗБРАХА НАЙ-ХУБАВИТЕ ДОМАШНИ ВИНА

Публикувано на 14/02/2023 15:03
/ прегледи: 360
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
20230214_113004

Над 50 бели и червени домашни вина се състезаваха в традиционните конкурси за най–качествено вино във Вършец и Монтана. Победителите получиха парични премии и признанието на съгражданите си. Във Вършец публиката тропна и хорце, в Монтана организаторите почерпиха участниците с мезета, достойни за домашните им еликсири.

”Поздравления  за всички, които дадоха пробите, здраве и успешна година и все така да се развивате, и да правите хубави, и качествени вина”, обърна се към победителите кметът на Вършец Иван Лазаров.

Тодор Кънчев, който получи приз за най-хубаво червено вино разказа, че участието в конкурса е заслуга на сина му.  „Доста се  е запалил и аз като родител го подкрепям, любители сме.”

Победител при белите вина е пордукта на  Красимир Кръстев.

В лозето си той  има 34 сорта бяло грозде – кайлъшки мискет, шардоне, врачански мискет и малко отел и  винаги прави  копаж от 3-4 сорта. Казва, че най-хубавото домашно вино е това, което пиеш с приятели.

Празникът във Вършец откри  ученическият  духов оркестър „Дефилир“, публиката аплодира и изпълненията на мъжка вокална група „Българи“ – Вършец.

В Монтана победител при червeните e виното на Николай Николов от Лом, сред наградените са Емилия Григорова, кмет на с. Стубел, представила се с гъмза  и Светлана Накова, участвала в конкурса с мавруд.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ