ВЪРНАХА В КЛАСНИТЕ СТАИ 103 ДЕЦА

Публикувано на 15/11/2021 12:12
/ прегледи: 892
/ в Общество, Събития
IMG_20210915_092357 (2)

Пет училища в област Монтана възобновиха присъственото обучение на ученици от 1 до 4 клас. В понеделник сутрин в класните стаи влязоха 103 деца в общо 14 паралелки, всички с отрицателен тест за коронавирус.  Те са  в селата Замфирово, Смоляновци, Ковачица, Медковец и в Чипровци. . Очаква се  във вторник в класните стаи да влязат още над 900 ученици в 69 паралелки, с което  учениците, започващи присъствено  ще е 1018 в 86 паралелки, каза началникът на РУО Трайка Трайкова.

Изследването за каранавирус  се прави в класната стая на паралелката от поне двама души, определени от директора. Освен медицински специалисти се включват  родители, медиатори, представители на БЧК , които разполагат с валидни документи за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

В случаите когато присъственото обучение се възобновява в дни, различни от понеделник и четвъртък, тестване се извършва в първия присъствен ден от седмицата. Ако първият присъствен ден е вторник, следващото изследване се прави в четвъртък. Ако първият присъствен ден е сряда или петък, следващо тестване през седмицата не се извършва.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ