УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ПТП СЪС ЗАГИНАЛ ПЕШЕХОДЕЦ

Публикувано на 01/07/2020 19:07
/ прегледи: 1 456
/ в Общество, Събития
Image7

16 месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и  лишаване от право да управлява МПС за  три години, наложи съдът на С.Д. за катастрофата, при която загина възрастен мъж. Фаталният инцидент стана на 13 декември миналата година на ул. „Св. Кл. Охридски”, срещу магазин БИЛА.

С.Д.на 19 години от Берковица, ученик в   12-ти клас в гимназия в  Монтана имал шофьорска книжка  от м. април 2019 г.

В деня на катастрофата С.Д. пристигнал на училище  с лек автомобил „Ауди“, собственост на майка му. В едно от междучасията, заедно с негов приятел, решили да се повозят с колата, паркирана пред училището. Качили се  в автомобила, като на мястото на водача седнал  С.Д. Първоначално потеглил  към  „Кауфланд“, продължил към ЖП гарата и по ул. „Св. Климент Охридски“. В централната час на града, ученикът управлявал със скорост от 80 км/ч., при максимално допустима – 50 км/ч.

В района на кръстовището на ул. „Св. Кл. Охридски”  с ул. „Велико Търново“, заради червен сигнал на светофара, натиснал спирачка. Заради превишена скорост и мокра пътна настилка, автомобилът изгубил устойчивост, а С.Д. – контрола върху управлението му. Колата се насочила вдясно по посока на движението, напуснала платното за движение и продължила косо по тротоара.

В същия момент по него минавал осемдесет и седем годишният   Ц.Л. Възрастният мъж бил ударен от автомобила, последвал и  сблъсък на МПС в крайпътно дърво.

Вследствие на получените тежки травми пострадалият мъж починал. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийска апелативен съд.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ