ТРИ УБИТИ И ШЕСТ РАНЕНИ КОНЯ КРАЙ ВЪРШЕЦ

Публикувано на 25/06/2018 12:12
/ прегледи: 658
/ в Общество, Събития
20160923_154223

Неизвестни убиха три и раниха шест коня  пуснати на свободна паша в землището на Вършец.  Направен е  оглед, както и ветеринарна  експертиза,  случаите се разследват. Сигналите за пострадалите животни са подадени от собствениците, има заподозрени, уточниха от пресслужбата на ОД на МВР.

Първата жалба е подадена малко след 18 часа в събота.  39 годишна жена  от Вършец съобщила на тел. 112, че край града има убити коне. При проверката е открит един умъртвен кон, с прободни рани, собственост на подалата сигнала жена. Намерени са и още четири коня  с прободни рани. При обхода , направен от полицаи е открит и втори умрял кон, с проектил в тялото.  Установено е, че всички животни са били пуснати безстопанствено на паша и не са регистрирани по надлежния ред.

На следващия ден е открит още един умрял кон в землището на с. Долна Бела Речка. Историята продължила с действията на още  трима мъже  разбили катинар на волиера за задържане на безстопанствени коне, собственост на община Вършец и без разрешение освободили задържания в нея кон.

Един от тримата е задържан, по случая е образувано досъдебно производство.

В близките села и във Вършец стопани на имоти постоянно се оплаквали от пуснатите без надзор животни, които тъпчели градини, ниви и ливади.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ