ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ТРОПАТ ХОРЦЕ В СТУДЕНО БУЧЕ

Публикувано на 01/08/2015 17:05
/ прегледи: 849
/ в Общество, Събития
novini-montana

Баби, снахи и внучки пяха и тропнаха „Дунавско”  на съвсем новата сцена на читалището в с. Студено буче. Фолклорният празник Китка започна снощи  и продължи до обяд днес. Освен изпълнители от местното читалище в концертите се включиха и приятелите им от съседните села.

Тази година традиционният празник събра повече гости и заради обновената читалищна сграда. Това бе причината един от концертите да е в селото. Иначе Китката се провежда в едноименната местност над Студено буче.

35 000 лева е струвал ремонтът на сградата на НЧ”Изгрев”. От построяването й преди 48 години това е първият подобен ремонт. Освен помещенията и покрива сградата е изцяло пребоядисана. „След седмица започва изграждането и на водопровода от Войници към Студено буче”, обеща пред събралите се кметът Златко Живков. Това бе и най-добрата новина за хората, които цяло лято са на воден режим. Новият водопровод с дължина 1,2 км ще се захранва от помпената станция край с. Войници, която община Монтана купи т. г. от Б. Славчев за 350 000 лв.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ