СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ МОНТАНА ЩЕ ИМА НОВО ЧИТАЛИЩЕ .

Публикувано на 28/09/2021 13:01
/ прегледи: 1 851
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
DSC_2640

Отлаганият  35 години  ремонт на сградата на читалище „Разум” в Монтана стартира днес.„Това е третият ни опит  читалището  най-после да бъде ремонтирано по начин, който подобава на  модерна сграда в 21 век”, каза кметът Зл. Живков  Първите два са неуспешни заради собствеността на ивота. Сега той  е прехвърлен за известно време на общината. След  ремонта  собствеността ще бъде върната обратно, допълни кметът.

За две години и над 2 160 000  лева ще бъдат ремонтирани, вътрешните помещения, ще бъде изградена нова концертна амфитеатрална зала с капацитет  285 места. Предвидено е и оборудване с модерна сценична техника. Ще бъдат подменени  водопроводна, електрическа, отоплителна и вентилационна инсталации

Луиза Стефанова, чийто път в изкуството е тръгнал от читалищната сцена си спомня:” Всеки понеделник, независимо кой  какви задачи имаше ние трябваше  в 7 часа да открием оперетата. Надявам се след обноваваонето сцената отново да е с най-добрата акустика”.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Случаен

    Читалището в гр.Лом е на 165 години и изглежда прекрасно,и вчера беше гоадишнината му, а Читалището в Монтана за 35 години е изтърбушено – и пак 35 годинви го ремонтирата – ремонт на ремонта, на ремонта и т. н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ