СЛЕД 35 ГОДИНИ В „КОШАРНИК“ ИМА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА

Публикувано на 05/12/2017 14:02
/ прегледи: 877
/ в Общество, Събития
1-1

Нова детска градина отвори врати в квартал „Кошарник”. Повече от 100 деца ще могат да посещават занапред детското заведение. То е изградено по проект „Комплексен подход за ромско включване в Община Монтана“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.  В строителството на сградата и оборудването на детското заведение са инвестирани близо 1,2 млн. лв. С близо 600 000 лв собствени средства община Монтана е изградила инфрастуктурата в района.

„Наистина, не можем да познаем това място”, каза в приветствието си посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел. „Това място бе сметище, сега то е дом за децата от квартала”, отбеляза кметът Златко Живков. Социалният министър Бисер Петков подчерта, колко важно за успеха на всяко начинание е, сътрудничеството на властите и неправителствените организации. Зам. министърът Деница Сачева  също поздрави екипа на общината и на детското заведение и отбеляза колко важно е предучилищното образование за по-нататъшното обучение на децата, които имат различен от българския майчин език. Трима свещеници благословиха новото учебно заведение и подариха икона на Светата Троица, символ на православната вяра.

11 педагози, възпитатели и медиатори, които сега работят по проекта от 1 януари ще станат щатни служители.

Детска градина №8 „Пролет” в Кошарник има и два филиала в селата Безденица и Габровница. Така екипът се грижи за социализацията и обучението на близо 200 деца.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ