ЩЕ ВРЪЩАМЕ В МАГАЗИНА БИРЕНИ БУТИЛКИ

Публикувано на 17/05/2023 18:06
/ прегледи: 270
/ в Общество, Събития
Return Me Visual UBB (1)

Кампания на производителите на бира под мотото „Върни ме“ ще върне традицията да заменяме празни за пълни бирени бутилки в кварталните бакалии.  С инициативата се връща добрата стара практика бирените бутилки да се ползват многократно. Употребата на оборотни стъклени бутилки има и зелен ефект, тъй като може да намали до 10 пъти замърсяването на въздуха. Според статистиката многократните бутилки пестят около 70-80% от електрическата енергия, необходима за производството на нови. Използването на 1 тон стъклени бутилки за многократна употреба спестява приблизително 315 кг СО2.

В кампанията участват само оборотни стъклени бутилки от бира, които на етикета си са обозначени със знака на кампанията „Върни ме“.

Стъклото се рециклира стопроцентово и може да бъде използвано повторно под друга форма. Важно е да не изхвърляме стъкления амбалаж сред природата, тъй като той не се разгражда по естествен път вследствие на природни или климатични условия. Когато попадне в околната среда, стъклото може да остане там за 1 000 000 години.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ