ЩЕ ПРАВЯТ ПАСАРЕЛКИ НАД ЖП ЛИНИЯТА В МОНТАНА

Публикувано на 07/01/2016 14:02
/ прегледи: 1 432
/ коментари: 3 / в Общество, Събития
novini-montana

Пасарелки ще осигурят безопасно преминаване на пешеходците над жп линията в рамките на Монтана, линията няма да бъде закривана. Това бе решено на среща с представители на БДЖ, ромски организации и община Монтана, която организира областния управител Ивайло Петров. Срещата е по повод подписка на жителите на квартал „Огоста”, в която се настоява линията да бъде закрита или да бъдат предпирети мерки за обезопасяването й. Три са мерките, за които участниците постигнаха съгласие.
Намалена до 25 км скорост на преминаващите товарни и пътнически влакове. Задължителни звукови и светлинни сигнали.
След анализ на състоянието на релсовия път в района на квартал „Огоста” и „Монбат” ще бъдат изградени пасарелки.
Все още не е ясно кога ще бъде възстановено движението на влаковете до Берковица. ”Надявам се това да стане в следващите няколко дни”, каза областния управител.
Кметът на Монтана Златко Живков, който също участва в срещата се ангажира да бъдат осигурени средства за пасарелките. Дали изграждането им ще бъде изцяло финансирано от БДЖ или разходите ще се поделят с общината ще бъде уточнено по-късно, след като бъдат изработени проектите.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Poli

    Доколкото съм забелязала има рампа,сфетофари и пешеходна пътека.който си мисли че може да пресича където си поиска, не смятам че има право да се оплаква.

  2. MIMI

    При положение, че има място за пресичане, при положение, че свирката на влака се чува до язовирната стена, погрижете се по-добре за циганите- към всеки пресичащ прикрепете полицай да го пази, за да не изчезне етноса, а те ще се отплатят подобаващо- нали са електорат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ