ЕКОЛОЗИ ЩЕ БРОЯТ ВОДОПЛАВАЩИТЕ ПТИЦИ

Публикувано на 08/01/2016 14:02
/ прегледи: 287
/ в Общество, Събития
novini-montana

В периода 15 – 17 януари 2016 г. в цяла Европа ще се проведе 40-тото Среднозимно преброяване на зимуващите водолюбиви птици. Преброяването на зимуващите водолюбиви птици в язовир “Огоста” ще бъде в няколко точки: устията на реките Бързия (при с. Боровци), Златица (при с. Калиманица) и Огоста (при църквата на с. Живовци), стената и гребната база на язовира, западна и източна страна на полуостров „Расника”.
Ще бъде извършено и наблюдение по поречието на река Дунав – от с. Връв, общ. Брегово, обл. Видин до гр. Лом. За територията на РИОСВ – Монтана преброяването ще се осъществи от екип, с представител на Природонаучен музей към БАН и експерт от Инспекцията. Ще бъде обходен язовир „Огоста”, както и течението на река Дунав.
Средно-зимно преброяване на водолюбиви и водоплаващи птици се извършва в Европа от 1967 г., а в Р България от 1990 гВ преброяването ще вземат участие експерти от МОСВ, Българска орнитологична централа, Българско дружество за защита на птиците, сдружение с нестопанска цел „Зелени Балкани”, сдружение за дива природа „Балкани”, Природонаучен музей към БАН и др.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ