РЕАНИМАТОР И НЕВРОЛОГ – НАЙ-ДОБРИ ЛЕКАРИ В ОБЛАСТТА

Публикувано на 19/10/2021 9:09
/ прегледи: 3 388
/ в Общество, Събития
11

Д-р Елена Димитрова, невролог с 30-годишен стаж и д-р Чавдар Антонов, реаниматор в болницата в Лом, който втора година работи и в ковид отделението, са отличени в конкурса  „лекар на годината” за област Монтана. Предложението е на местната структура на БЛС.

„Желая на колегите здраве и непоколебимст, за да се справим с предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията. Искам да припомня на всички, че имаме не само права , но и отговорности. Нека спазваме ограничителните мерки,  да пазим собственото си и здравето на другите”, каза председателят на колегията  д-р Людмил Джурджов.

Двама млади лекари са постъпили на работа в региона тази година. 380 са медиците в областта, 40 % от тях са в пенсионна възраст. Ако решат да си останат в къщи здравната система в региона ще бъде блокирана.

На скромна церемония в офиса на БЛС – Монтана тази вечер, лекарите ще получат отличията си. Ще бъдат връчени наградите и на най-добрите лекари за 2020 г.:

Хирургът д-р Красимир Каменов, д-р Димитрина Михайлова-  рък. клин. лаборатория, д-р Георги Чакъров – уролог, д-р Диляна Колева – спец. „детски болести“ и „детска кардиология „.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ