ПРОВЕРЯВАТ 24 КЪЩИ ЗА ГОСТИ В ОБЛАСТТА

Публикувано на 24/04/2019 13:01
/ прегледи: 715
/ в Общество, Събития
iп

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на ГДНП проверка на всички проекти за  изграждане  на  къщи за гости на територията на страната.

Ще бъдат проверени документи на всички проекти  по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от ЕС.

Полицията трябва да  провери и  дали къщите за гости се ползват по предназначение . Районните управления  на полицията по места  ще изискват справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи и дали вписаните в регистрите действително са посетили проверяваната къща за гости.

Ще бъдат  проверени  и  проектите   свързани с подпомагане покупката  на пътни превозни средства за неземеделски дейности  Срокът за приключване на  проверките е дав месеца.

По данни на фонд „Земеделие” в област Монтана между 2007 и 2013 година са изградени 24 къщи за гости, финасирани по ПРСР.  Най-много 10 –  на територията на община Берковица – шест от тях в град Берковица, като само по един от проектите е финансирана покупка на туристически и транспортен бус и АТВ-та. Останалите къщи са в селата Бокиловци, Бързия, Слатина и Ягодово.  6 са къщите за гости в община  Вършец – пет в града и една в с. Спанчевци   четири в община  Чипровци – една в града и в селата Горна Ковачица, Митровци, Челюстница,  две в с. Копиловци,, по една в Лом и Бойчиновци.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ