ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАМЕРЕНИЕТО ЗА ФЕЦ В ЯЗОВИР.„ОГОСТА”

Публикувано на 13/01/2023 14:02
/ прегледи: 1 334
/ в Общество, Събития
Image2

Протест срещу  срещу информационното затъмнение по намерението за изграждане на фотоволтаична централа в язовир „Огоста” организират ловци и риболовци от Монтана. Те се събират в събота,  до бившата камгарна фабрика.

„Искаме яснота и прозрачност на проекта, нищо повече,  искаме за се спазят всички процедури по българското законодателство, искаме да се направи оценка за въздействие върху околната среда. Да се даде възможност на всички заинтересовани хора от  Монтана да вземат участие в обсъждането, да изкажат своето мнение – дали са съгласни с това, ще има ли ползи  или вреди”, обясни Спасимир Спасов, председател на СЛРД”Огоста”.

Той е категоричен, че мащабното съоръжение  ще попречи на хобито на рибарите, както и на тези, които са инвестирали в садковата инсталация. Ще се изменят  температурите в язовир Огоста и това  ще доведе  до промени в  популацията на рибите и птиците, които в лютите зими домуват в района.

Гражданският  протест е подкрепен онлайн от над 500 души. В подкрепа на колегите си от Монтана, срещу изграждането на фотоволтаична централа върху язовир Огоста и други язовири в страната организират утре  природолюбители и рибари във Велико Търново.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ