ПРИСТАНИЩЕТО В ЛОМ СТАНА НА 180 ГОДИНИ

Публикувано на 22/10/2018 13:01
/ прегледи: 207
/ в Без категория, Общество, Събития
1-1

Повече от 200 гости посрещна ръководството на ломското пристанище за 180-та си годишнина. Първото българско  пристанище на река Дунав в Лом е приело кораби още през 1838 г.,

Празникът започна на обновения вход за тежкотоварни автомобили, който осигурява удобен и бърз достъп до кейовете.

Областният управител на област Монтана – Росен Белчев и заместник областният управител Нина Петкова, кметът на Лом Пенка Пенкова дойдоха на тържеството Най-вълнуващ бе празникът за десетките бивши служители и работници , които няколко часа разглеждаха обновения порт.

Видинският митрополит Даниил и свещеници от района отслужиха водосвет и благословиха екипа и работещите на пристанището, както и всички ломчани.

В приветствието си Пенка Пенкова отбеляза, че без партньорство между общината и пристанището градът не би могъл да се развива. „Може да имаш пари и техника, но са нужни подкрепа и единомислие с партньори, за да имаш успех”, каза |П. Пенкова.

Управителят на концесионера „Порт Инвест“ ЕООД Румен Попов съобщи, че през изминалите 4 години дружеството е инвестирало над 8 млн. лева в пристанищна инфраструктура, механизация и съоражения и така  е преизпълнило с 2 млн. лева  инвестиционния  ангажимент, поет към държавата в концесионния договор.  Само в новата визия на порта са инвестирани 2,3 млн. лева. От 2006 г. досега държавата е вложила в модернизиране на базата на порт Лом 13,6 млн. лева.

Пред множеството  официално  бе валидирана пощенска марка  с номинал 95 ст.  и уникален  пощенски печат „180 години от създаването на Пристанище Лом“ .

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ