ПРИЯТЕЛЯТ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗАМИНАВА ЗА ЧУЖБИНА

Публикувано на 08/11/2019 12:12
/ прегледи: 1 151
/ в Общество, Събития
1-00

Приятелят  на журналистите ст. инспектор Петър Петров получи плакет и грамота по повод професионалния празник на българската полиция – 8-ми ноември, Архангеловден. Две години преди да навърши възрастта за пенсия ст. инспектор П. Петров, който ръководеше групата за  анализи  и полицейска статистика в ОД на МВР и винаги съдействаше на журналистите, напуска системата и заминава за чужбина.

84 полицейски служители от региона  са наградени по случай  АрхангеловденЗдраве, вяра,  кураж, увеличение на трудовите възнаграждения и служебните привилегии, по-малко произшествия и трудни моменти.им пожела директорът на ОДМВР ст. комисар Пламен Томов. Комисар Венцислав Райков от  РДПБЗН  пожела , обществено призвание и отдаденост на професията, която вдъхновява и други да поемат по същия професионален път.

Честването на 8 ноември като професионален празник е въведено през 1924 г. по инициатива на Софийския градоначалник Георги Кисьов. За  патрон е избран Денят на Св. Архангел Михаил, като при избора натежава аргументът, че светецът символизира властта, изпълняваща закона.
Така 8-ми ноември е честван тържествено като патронен празник на полицията от 1924 до 1943 г. След 55-годишно прекъсване, с решение на Министерския съвет, традицията е възстановена през 1998 г.

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ