ПРЕМАХВАТ 908 НЕЗАКОННИ ПОСТОЙКИ В МОНТАНА

Публикувано на 28/02/2020 13:01
/ прегледи: 1 314
/ в Общество, Събития
ДЪРВА -ОХР.

Общината започва премахване на незаконните постройки във всички райони на Монтана. „Няма да има изключения, единственото изключение ще е нотариален акт за собственост”, заяви кметът Златко Живков . Акцията започва след 15 март.

„Благодаря на десетки хора от Монтана, които разбраха и доброволно премахнаха незаконни гаражи и бараки”, допълни той.

По данни на общината предстои да бъдат премахнати 908 незаконни навеси, гаражи  и др, Най-много са в комплекс „Пъстрина” 383, в „Плиска” 157,  95 в центъра, 44 в района на ул. „Морава”, в района на ж. п. гарата, бул. „Трети март”, на ул. „Ив. Хаджийски” зад Изчислителния център.  Ако след писмената покана от общината, ползвателите не ги премахнат доброволно, всичко ще бъде разчистено от общината за тяхна сметка.

В списъка са и 9 отчуждени къщи, в които живеят самонастанили  се хора, не само от Монтана, но и от други райони на страната. „Изтекли са всички законови срокове, има съдебни решения и къщите ще бъдат премахнати”, заяви кметът. Той бе категоричен, че жалбите на  ползвателите до омбудсмана, президента и други институции не могат да отменят законовите действия и изпълнението на предписания до общината направени от прокуратурата.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ