ПОЛИЦИЯТА В МОНТАНА С ОСМИ РЕЗУЛТАТ В СТРАНАТА

Публикувано на 04/07/2017 12:12
/ прегледи: 1 752
/ в Общество, Събития
1

С осми резултат в страната посрещат празника на МВР полицаите от Монтана. Главният секретар на МВр специално отбеляза успехите на дирекцията в борбата с контрабандата. Само от началото на т. г. на територията на региона за конфискувани 150 000 къса цигари.  Санкционирани са  и над 7 000 нарушения на шофьори. И това е трети  резултат  в страната по съставени актове.

Кражбите остават най-честото престъпление,  те са  над  40 % от всички регистрирани на територията на областта.

За поредна година телефонните измами са основен проблем за разследващите. Една от причините за трудното им разкриване е, че измамниците провеждат разговорите от Румъния. „За да стигнем до разпечатката на номера, от който е обаждането  понякога минават три месеца”, разказват криминалисти. Процедурата е дълга и минава през прокуратура , съд и контакт с мобилен оператор.Като се добави и изискването за защита на личните данни излиза, че измамниците са по защитени от жертвите.

По повод 138  години от създаването на МВР  ст. комисар Ивайло Антонов  награди с писмена похвала  35 служители ;23  от ОДМВР-Монтана; 5  от РУ-Монтана;2 от РУ-Лом 1 от РУ-Вършец.
Началникът на  „Криминална полиция“ при ОДМВР-Монтана също награди 3 служители.

Награда от министър В. Радев получи един от пожарникарите в Монтана. Други 9 служители на РС ПБЗН са наградени от гл. комисар Н. Николов. Един огнеборец е награден от директора на  Д”Оперативни дейности”.

По традиция кметът Златко Живков отличи редови полицай  от Монтана за постигнати добри резултати. Тази година това е 33-годишният криминалист Божидар Табаков. Той получи кафе машина. Същият подарък кмета осигури и за служителите в „Български документи за самоличност” при ОД на МВР – Монтана .

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ