ПАРИ ЗА МАЛКИ ИНИЦИАТИВИ

Публикувано на 21/07/2022 12:12
/ прегледи: 419
/ в Общество, Събития
novini-montana

Пет читалища, спортен клуб и  жилищна кооперация ще бъдат финансирани тази година от фонда за малки инициативи на община Монтана. Днес бяха подписани договорите  на  стойност 17 900 лева.

Инициативна група от бл. 24, в ж.к. „Младост” 1 ще бъде финансирана с 3000 лева за подобряване на безопасността и  локалната инфраструктура.  Читалище „Зора” в квартал „Огоста” ще има 1900 лева за компютър и костюми, които ще бъдат изработени със съдействието на гимназията за лека промишленост. Читалището в Г. Церовене получава 3000 лева за ремонт на сцената. В Крапчене ще бъдат инвестирани също 3000 лева за нови пейки и облагородяване на  парка в центъра на селото. . В читалището на Липен ще бъде направен ремонт на библиотеката. Там се очакват нови книги от  Министерството на културата. Спортен клуб „Ушу”  ще бъде финансиран с 1100 лева за кампанията „Без страх за преодоляване на агресията”

Фондът за малки инициативи е създаден преди 5 години по проект на  „Агора”. Фондът разполага с 20 хиляди лева. От тях 8 хиляди осигурени от „Агора” и 12 хиляди от бюджета на община Монтана. Тази година за финансиране са кандидатствали 17 организации, одобрените  са 7.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ