ОТЛИЧНИЦИ ОТ ПМГ СЪЗДАДОХА ЧИП ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Публикувано на 12/05/2015 16:04
/ прегледи: 1 556
/ в Събития
пмг

Мобилно приложение, с което непрекъснато можете да наблюдавате къде е и какво прави домашното ви куче или котка, създадоха зрелостници от Природо – математическата гимназия в Монтана. Проектът им е сред отличените на националната олимпиада по информационни технологии, чийто домакин бе Монтана.
Първо място спечели разработката на Виктор Кирилов и Александра Александрова, които тази година завършват ПМГ ”Св. Кл. Охридски”. Разработката им „Shelves“ е web базирана платформа за организиране на документи от хартиен и електронен носител с фокус върху тяхното търсене. До финалния кръг на състезанието са допуснати 20 проекта на ученици 9-12 клас от цялата страна. Осен с проекта си Виктор е трети в индивидуалното класиране с пълна шестица на теоретичния тест и може да се запише във всеки български университет. С оценки на теста между 5.50 и 5.75 останалите шестима участници от ПМГ вече са студенти.
Те също имат разработени проекти Даниел Василев (12 клас) и Кристиян Вачев (12 клас) разработиха „Physirec – Система за разпознаване на лица. Антон Колов (10 клас) разработи „Drawchat“ – мобилно приложение за комуникация. С него, вместо да пишат текстови съобщения, потребителите рисуват и снимат. Георги Стефанов (12 клас) и Бранимир Кирилов (12 клас) участваха с „AiPet – система за наблюдение на домашни любимци“. Тя предоставя на потребителя мобилно приложение, с което да контролира своя домашен любимец, да следи неговото местоположение и редица други функционалности.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ