ОТБОР ПО ДЖУДО ОТ КИТАЙ ИДВА В МОНТАНА

Публикувано на 14/06/2019 13:01
/ прегледи: 99
/ в Без категория
1-1

Монтана може да бъде сериозен обект по новия път на коприната. Това заяви в разговор с  кмета Златко Живков  заместник-секретарят на централния комитет на град Инчуан  Джоу Юнфън. Той е начело на петчленна делегация от китайския град, която до края на седмицата е на обиколка в областта. Акцентът на визитата е селското стопанство, производството, качеството и контрола на земеделска продукция.  Китайските гости вече  са посетили  база за зърно и торове, търговски центрове за земеделска техника, Агенцията по безопасност на храните и фирми за производство на млечни, месни продукти и вино.

„Радваме се, че за втори път делегация от Ин Чуан има възможност да посети  Монтана”, заяви ръководителят на делегацията Джоу Юнфън. Ние също посрещнахме два пъти делегация от Монтана в нашия град и може да се каже,  че вече сме стари приятели. В това наше посещение ние искахме да изследваме вашия опит в областта на производството, инспекцията и качеството на селскостопанската продукция, както  и технологичния напредък в това отношение”, каза той

Опознавателната  обиколка,  трябва да изясни дали стандартите на двете страни в областта на селското стопанство са съвместими, ще бъдат планирани следващи стъпки за изпълнение на конкретни проекти.

Инчуан се намира в северозападен Китай и е един от градовете по протежението на проекта  „Един пояс един път” – мащабна световна инициатива на министър-председателя на Китай Си Дзинпин, обявена преди няколко години.

„ Нашият председател   имаше предвид всички преимущества за страните по този път. Виждаше възможности за развитие на селското стопанство икономиката и развитие на по-високо качество на продукцията в световен мащаб. И Инчуан, и Монтана имат дълга история, бляскава култура, и са двете перли по стария път на коприната. Ние се стремим да направим  Инчуан един зелен град, хармонично място за живот на най-различни националности.

В Монтана, виждаме  чудесните природни ресурси, богата земеделска продукция, вкусът на храните, които опитахме. Това ни кара да считаме че  можем да имаме общи проекти, заяви Юнфън. Надаваме се вашият прекрасен град да бъде сериозен обект и по новия път на коприната, и това да даде тласък на развитието  на земеделието, културата и туризма в рамките на централна и източна Европа.  Също така се  надяваме много приятели от Монтана да посетят нашия град, заяви в края на обръщението си Юнфън.

Кметът Златко Живков допълни, че това лято в монтана ще гостува отбор по джудо от Инчуан.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ