ОФОРМЯТ 28 ПАРКОМЕСТА ДО БЛОК „ГЕОЛОЗИ“

Публикувано на 23/02/2022 12:12
/ прегледи: 602
/ в Общество, Събития
novini-montana

Системата за паркиране в община Монтана ще бъде разширена с още 28 паркоместа. Това, стана ясно след проведено обществено обсъждане за промяна предназначението на терен в непосредствена близост до блок „Геолози” в Живовския квартал.  Мястото по план е предназначено за озеленяване, но на него няма дървета. Преди три години площта от малко над 800 кв. метра е разчистена от незаконни гаражи. Сега на  половината от нея ще бъдат обособени паркоместа. Другата половина от терена ще остане за озеленяване.

В квартал 56 на гр. Монтана, където се намира терена , зелените площи са  6 234 кв.м. Те са  0.8% от зелената система на града. Отделянето на 467 кв. за  паркинг  ще намали с 0.005%  зелените площи на град Монтана, което е несъществена промяна, според експертното становище от ландшафтния архитект Веселина Заркова – Владимирова.

Зелената система на град Монтана е 1 297 544 кв.м или 53% от територията на града. Така са осигурени минимум 18 кв.м обществени озеленени площи за широко и специфично ползване на всеки жител.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ