ОБЩИНАТА ПРОДАВА ДВА ИМОТА

Публикувано на 28/10/2021 17:05
/ прегледи: 1 911
/ в Общество, Събития
20210427_140850 - Копие

Общински терен от близо 2 декара на ул. „Веренишка”104 ще стане собственост на „Суинг – П. П.” ЕООД срещу 71 680 лв. Продажбата ще e без търг или конкурс, теренът е с предназначение  строителство на обект за  „автоуслуги, магазин за автокозметика, пакетирани хранителни стоки, офиси, автомивка и трафопост”. Това решиха съветниците на днешното си заседание.

Одобрена бе и докладна записка от кмета Златко Живков за продажба на общинската част от  поземлен имот в ЖК”Младост” 2. Частта от 167 кв м. ще бъде продадена на „Монт-Транс-05” ЕООД за 8 160 лв.

Един от трите 11-местни училищни автобуси „Пежо Боксер”, който пред последните 10 години е ползван за превоз на деца и ученици от общината до училища и детски градини, съветниците предоставиха на ОП”Спортни имоти” за „безсрочно, безвъзмездно ползване за превоз на ”спортуващи деца и ученици”.

Приети бяха и  изменения в действащата Наредба за местните данъци и такси. Новите текстове се отнасят за някои видове превозни средства – кораби, яхти, моторни шейни, триколки и др, съобразно регламенти на ЕС.

Променен бе и Правилникът за организацията и дейността на Общинския съвет , като бе отменен текста за председателски съвет.

Занапред дневният ред на заседанията на Общинския съвет ще включва въпроси, разгледани със становище в комисиите на Общ. съвет.

Съветниците приеха и информация за дейността на четири общински търговски дружества  за третото тримесечие на т. г.  Одобрено бе  предложение на кмета за избор на банка, която да осигури кредит от 1 млн лв „за покриване на недостиг при текущи плащания на общината“. Кредитната институция ще бъде избрана след конкурс ,при определени условия за размера на лихвите и такси за обслужване. През 2021 г. кредитната линия е осигурена от „Алианц“.

Седем от 33-мата  общински съветници отсъстваха ог заседанието, заради карантина или лечение от ковид.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ