ОБЩИНА МОНТАНА ВСЕ ПО-ПРОЗРАЧНА

Публикувано на 02/07/2020 14:02
/ прегледи: 807
/ в Общество, Събития
novini-montana

Община Монтана е в  първата половина на  класацията за прозрачност на общините в РБългария. Оценката  е направена от програма Достъп до информация, на база изследване за това, как органите на властта изпълняват Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове, за публикуване на информация в Интернет, и как отговарят на заявления за достъп до информация  по електронен път.

От 265-те български общини Монтана е на 106 място, като е подобрила рейтинга си с 37 пункта, в сравнение с миналата година. Най-прозрачна  в областта  е дейността на администрацията в Бойчиновци /10място/  Берковица /15/ , Чипровци, Лом, Брусарци, Медковец, Георги Дамяново, Вършец, Якимово /154/.

Според експертите, хората вярват повече на администрация, която публикува информация и отговаря на запитвания бързо и добронамерено; Липсват съществени извинения да няма висока степен на прозрачност – технологиите се използват масово, а инфраструктурата  е налице и на практика, става въпрос наистина за целенасочено решение на една община дали ще бъде прозрачна ли не.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ