НОВО СДРУЖЕНИЕ ЩЕ РАЗВИВА ТУРИЗМА КРАЙ ДУНАВ

Публикувано на 22/01/2019 14:02
/ прегледи: 338
/ в Общество, Събития
1-1

Областният управител на област Монтана  Росен Белчев  участва в учредяването на  Организацията за управление на Дунавски туристически район (ОУДТР). В новата структура се включиха  17 общини, 6 областни администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, Русенският университет „Ангел Кънчев“ и една професионална гимназия.
Създаването на  организацията за управление на най-големия туристически район, от Видин до Силистра е отнела по-малко от шест месеца.  Основната й цел е създаването на регионални туристически продукти и  маркетинг на дестинациите.

В управителния съвет на сдружението е избрана Пенка Пенкова,  кмет на община  Лом .
Учредителите са обсъдили и  възможностите за  срещи със заинтересованите страни и представители на туристическия бранш, както и  представянето на Дунавския регион  на национални изложения и поне на едно международно.
Сдружението ще подготви  календар на Дунавския туристически район с  акценти от културни  и други събития от   програмите  на всички членуващи организации.
Дунавски туристически район се състои от 67 общини, което го прави най-голям в страната, който заема една пета  от територията на България.  Основната специализация на района са в областта на културния и круизния туризъм, както и  културно-исторически, речен, приключенски  еко, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, религиозен и поклоннически туризъм.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ