НОВИТЕ ЦЕНИ НА ВОДАТА ВЛИЗАТ В СЪДА

Публикувано на 15/01/2018 14:02
/ прегледи: 970
/ коментари: 4 / в Общество, Събития
1

Върховна административна прокуратура  оспорва  цените на В и К услугите  за 14 области, между тях и Монтана, заради допуснати съществени нарушения при определянето им.

Прокуратурата има претенции към процедурата за обществено обсъждане и  закритото заседание на комисията, на което не е предоставена възможност за излагане на възражения на други лица, както и към данните за инфлацията, които Комисията е ползвала.

„Комисията на практика се съгласява да не спази закона, за да осигури спокойното повишаване на съответните цени“, твърди обвинението.

Освен това Административна прокуратура оспорва и  определянето  на социалната поносимост на цената на  ВиК услугите  и по-точно  ползваните статистики, които не са публично достъпни. „За няколко региона, между тях и  Монтана новите  цени надхвърлят прага на социалната поносимост или са близо до него“, се допълва в съобщението на прокуратурата.

ВАП протестира  решенията на КЕВР, които са взети на 15 декември 2017 г., и иска тяхната отмяна.

Цените на ВиК услугите са социално поносими, когато тяхната стойност при минимално месечно потребление на вода за питейно-битови нужди от 2,8 куб. м на едно лице не надхвърля 2,5 на сто от средния месечен доход на домакинство в съответния регион.

 

Share Button

Коментари в сайта

 1. лъвчето

  Много ми е интересно на какво основание се овеличава водата в Монтанска област на 6% тъи като тече по гравитационен път . А също тъка и водата на самият гр Монтана е около 4 % атмосверно налягане ,което също тече по гравитоционен път .

 2. Катарзис07

  Ми треа си дигат заплатките ВИК ,а освен това и да дадат некой лев за спорта у Кутловица.

 3. Цецка Борисова

  Абсолютно без основание. Монтана ползва една от най скъпите води. Всичко е за лично облагодетелстване

 4. L

  Аз също съм против увеличението на водата, което се случва за втори път през последните 6 месеца, но водата в язовир Среченска бара не идва по гравитачен път. Доколкото знам водата се качва с помпи в язовира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ