НОВИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА МОНТАНА 

Публикувано на 07/11/2023 17:05
/ прегледи: 1 640
/ в Общество, Събития
IMG_20231107_140823_981

Новоизбраните кметове и съветници в Монтана се заклеха да работят за развитието на общината и гражданите. Церемонията водеше областният управител Ивайло Антонов, в залата прозвучаха националния химн и химна на Европа. Кметът Златко Живков, 33-мата съветници и 19 кметове на населени места от общината получиха удостоверенията си за избор и произнесоха думите на клетвата.

Като доайен Иван Петров ръководи първото заседание.„Решенията и действията ни изразяват стремежите и очакванията на хората от нашия град”, обърна се към колегите си той. 

Кметът Златко Живков заяви: ”Време е да разберем, че Монтана е на всички, по волята на гражданите,  ние я представляваме, но тя не е само наша, тя  на всеки един от нас.”

С тайно гласуване  и 29 „за” съветниците избраха Иво Иванов за председател на общинския съвет. Четирима подкрепиха кандидатурата за председател на „Възраждане“. „Ако аз и всеки един от вас, сме направили така, че град Монтана да изглежда европейски,  да си гледаме децата, да е интересен живота на гражданите – да продължим така напред. Трябва да се обединим, заедно , в диалог , тук, да търсим най-добрите решения”, призова  Иво Иванов. На следващото заседание ще бъдат избрани и  зам. председателите на общинския съвет.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ