НИТО ЕДНА ПЪЛНА ШЕСТИЦА НА МАТУРАТА ПО БЪЛГАРСКИ

Публикувано на 15/06/2018 13:01
/ прегледи: 501
/ в Общество, Събития
novini-montana

Нито един зрелостник от регион Монтана не е изкарал пълна  шестица на матурата по БЕЛ. Повече от миналата година са отличните оценки по българския език 55 , а  53-ма зрелостници  са получили двойки, съобщи Росица Ангелова, началник отдел в РУО – Монтана.

На втория задължителен изпит  има 19 пълни шестици  17 са по английски език и по една по биология и математика,  13  са били шестиците  миналата година.

По-добри резултати на матурите тази година отчитат от РУО – Монтана. Няма зрелостник с отлични оценки от двата задължителни изпита, двойките са по-малко от миналата година. Резултатите на зрелостниците от региона  са с около 10 точки под средните  за страната.

926 зрелостници са се явили на матура по БЕЛ, с 11 повече от предходната година. Средният успех е 4.06.

816 са били на  втория задължителен изпит. Най-много са предпочели биология и здравно образование – 299, като средният успех е 4.03. География и икономика са предпочели 218 ученици, като средният успех е 3.65.

Най-слаб е бил интересът към руския език, където се е явил само един ученик, срещу 14 през миналата година. Над 100 зрелостници са издържали изпита на теория и практика на професията.

13.09 % са отличните оценки на зрелостниците срещу 11.53 за миналата година. Слабите оценки са 7 % , с процент по-малко от преди година

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ