НАЗНАЧИХА ИЗБИРАТЕЛНАТА КОМИСИЯ В МОНТАНА

Публикувано на 02/09/2019 14:02
/ прегледи: 535
/ в Общество, Събития
1-1

На проведените консултации с представители на парламентарно представените партии за разпределението та постовете в ОбИК – Монтана не бе постигнато съгласие. Затова решението  е взето служебно от ЦИК.

Председател е Валери Димитров, зам. председатели Петя Гачовска и Галина Евгениева.

Секретар Камелия Илиева. В комисията влизат още:Диана Иванчева, Емил Иванов, Анелия Атанасова, Светлин Николов, Ивайло Георгиев, Христо Петров, Орнела Иванова, Васка николова и Александър Сократов.

Общинските избирателни комисии започват работа на 5 септември и ще изпълняват задълженията си до приключване на втория тур на предстоящите местни избори.  Възнагражденията на общински избирателни комисии варират в зависимост от това  колко секции попадат в техния район. В по-малките общини – с до 350 секции, председателя ще взима по 1060 лева. Най-ниското възнаграждение за обикновен член е 960 лева.

Всяка ОбИК ще има право да наеме допълнителни експерти и технически сътрудници, които да подпомагат тяхната работа през месеците до изборите, които пък ще взимат заплата съответно по 780 и 560 лева. Наред с това ще бъдат назначени и допълнителни сътрудници, за да борят опашките при предаване на протоколите и книжата в изборния ден от страна на секциите.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ