МОНТАНА В „ЧОВЕШКОТО ЛИЦЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО”

Публикувано на 23/07/2018 13:01
/ прегледи: 473
/ в Общество, Събития
3

Регионалният исторически музей в Монтана е включен като партньор в информационната кампания „Човешкото лице на културното наследство“. В рамките на кампанията са  интервюирани и заснети граждани на 27 страни членки на ЕС, които живеят в България. Пощенските картички с образите на тези хора и споделените от тях впечатления за страната ни разкриват начина, по който те възприемат европейското културно наследство и близостта на народите от ЕС.

Всеки културен институт, участващ в кампанията, получи от Европейската комисия картички с лика на трима различни европейци, заедно с обяснителен плакат и специална поставка, в която картичките  да бъдат изложени. В Монтана „пристигнаха” Мариал от Люксембург, Мартин от Холандия и Джордж от Кипър. Картичките са достъпни музейните ни обекти, поясни д-р Ваня Иванова – директор на Регионален исторически музей – Монтана. Тъй като кампанията чрез социалните медии ще насърчава гражданите да посетят избраните музеи, очакванията са, че така ще се увеличи броя на посетителите в експозиционната зала на ул. „Граф Игнатиев” 3, Лапидариума, Михайловата къща, художествена галерия „Кирил Петров” през летните месеци.
В края на годината музеите партньор ще информират Министерство на културата и Представителството на ЕК за броя на раздадените картички и за своите наблюдения за отзивите на хората.

###

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ