МОНТАНА КУПИ НОВ АВТОМОБИЛ ЗА СМЕТ

Публикувано на 08/05/2020 12:12
/ прегледи: 679
/ в Общество, Събития
0001

Нов сметосъбирачен автомобил има вече Монтана. Той е  с вместимост 16 тона и е купен на лизинг, първата вноска от 116 000 лв вече е направена. „Успяхме да намалим цената наполовина и вместо 750 000 лв ще платим 352 000 лв. Вземаме тази кола  с отчисленията, които общината получава от МОСВ за спазването на екоизискванията при събирането и оползотворяването на битови отпадъци ”, обясни кметът Зл. Живков.  Заради кризата и намалелите местни приходи общината няма да успее да купи част от предварително планираната техника – дрон и още един автомобил.

Новата сметосъбирачна кола е оборудвана с три камери и специални датчици, които ще комуникират със системата за видеонаблюдение в общината. Така  ще може да се следи доколко пълни са контейнерите за отпадъци в града и ще могат да се правят най-ефективните маршрути за обслужването им.

20 000 тона отпадъци се събират годишно в Монтана и 23 села от общината. С очакваното пускане в експлоатация на компостера за зелени и биоразградими отпадъци, Монтана ще намали още повече количествата извозвани на Депото за твърди битови отпадъци, а така и таксите към МОСВ.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ