МОНТАНА ГОТОВА ЗА ЗИМАТА, НЯМА ДА ИМА РЕЖИМ НА ВОДАТА

Публикувано на 18/11/2019 14:02
/ прегледи: 781
/ в Общество, Събития
0-1

Община Монтана е готова за зимно поддържане на улиците и четвъртокласните пътища. Няма никаква опасност от въвеждане на режим на водата,  каза кметът Златко Живков. 12,2 млн куб м е обемът на питейния язовир „Среченска бара” в момента. Дори ида няма интензивни валежи запасите са достатъчни за следващите няколко месеца. Санитарният обем на „Среченска бара”, при който режимът е наложителен  е 3,5 млн

15 специализирани автомобила на ОП”Чистота” ще се грижат за почистването от снега и опесъчаването на улиците в града. Четвъртокласните пътища до селата са отговорност на други”,  уточни кметът. 150 тона сол, 1 200 тона и няколко десетки тона химически препарати вече са в складовете на „Чистота”. Готов е графикът за почистване, като градът е разделен на 12 района.

Около 100 000 лв обикновено се харчат за зимното поддържане. „Зависи от зимата, ако се наложи средствата ще бъдат допълнени”, заяви кметът. Той отбеляза още, че две са невралгичните точки в общината, където снегът и виелиците създават затруднение. Едната е между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин, другата Габровница – Вирове.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ