ОБЛАЧЕН И МЪГЛИВ ДЕКЕМВРИ, СНЯГ НА КОЛЕДА

Публикувано на 23/11/2020 12:12
/ прегледи: 1 462
/ в Общество, Събития
22

Мъгливо и облачно време ни очаква през декември, около 25 дни ще са облачни.  На първи декември  денят е дълъг 9 часа и 17 минути. Продължителността на  най-късият ден  21 декември е 9 часа и 2 минути, после  денят започва да нараства.

Облачно и мъгливо ще е през целия месец Слънчевите дни ще бъдат около пет. Очаква се превалявания от дъжд, който ще преминава в сняг, валежите ще продължат около 5 до 9 дни.

Средната месечна температура за месец декември  ще бъде около нормата. За северна България и високите полета – от минус един до минус три-четири градуса.  Валежите също ще са  около нормата, която за страната е между 35 и 65 литра на квадратен метъра Най-ниските  температури ще достигат до минус 15 градуса,а най-високите ще се движат между 7 и 12 градуса.

През първата десетдневка, температурите ще бъдат високи за месеца.Времето ще се задържи облачно,по високите полета на западна България ще превали сняг.

Към 10 декември ще започне да прониква по-студен въздух и температурите и рязко ще се понижат.Атмосферното налягане ще се повиши и ще има значителна облачност, ще превалява сняг.

Второто десетдневие също ще се характеризира със студено време. Ще превалява сняг. След 15 декември се  очаква леко повишение на температурите,преваляванията от сняг ще спрат.

Третото десетдневие на декември  ще е студено,  температурите.  ще бъдат по-ниски от обичайното.  Преваляване на сняг ще има  около 20-ти декември, 24 декември и в края на месеца.

 

За Коледа 2020, прогнозата е за превалявания от сняг,  предимно в западната част на страната. Най-високите  температури да бъдат между 9 и 14 градуса, а най-ниските  от минус 14 до минус 9 градуса.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ