МАЙКИ НА ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ В МОНТАНА

Публикувано на 10/12/2015 13:01
/ прегледи: 945
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
Детска площадка сред гладиоли  в благово

Около 15 майки с децата си се включиха в националния протест за увеличаване обезщетението за майчинство и детските надбавки в Монтана. Те се събраха преди обяд на площад „Жеравица”. Някои от дошлите заявиха, че не получават детски, но подкрепят исканията.
Смешно е за първо дете увеличението на детските надбавки да е два лева, вместо 35 лв от началото на 2016 г. ще се получават вече 37 лева, казаха участнички в протеста. Няма как да осигуриш всичко за детето си с 340 лева месечно, когато си в отпуск по майчинство, допълниха те.
„Като няма с какво да си гледаме децата, ще ги пратим на депутатите”, заяви една от участничките в протеста.
Осем са общо исканията на протестиращите в страната, сред тях са увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 15% -16 % от минималната работна заплата и осигуряване места за всички деца в общински и ведомствени детски ясли и градини.

/СН. архив НМ/

Share Button

Коментари в сайта

  1. Евгени Вълка

    Не може за един мангал в приемно семейство /боко маха дом майка и дете/, да се дават 850 лв., за един бежанц 1200 лв., а за един работил и дал за България над 40 год. трудов стаж … около 200 лв! Т.н ПенЦия!!! Къде отивате, къде??????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ