МАХАТ НАД 230 СТАРИ КОЛИ ОТ УЛИЦИТЕ НА МОНТАНА

Публикувано на 31/08/2018 16:04
/ прегледи: 620
/ в Общество, Събития
11

Кметът на Монтана Зл. Живков иска удължаване на срока за премахване на старите автомобили от паркингите и зелените пространства в града.  В началото на август прокуратурата постави срок на общината до 31 август за предприемане на мерки по отстраняването на автомобили извън движение от обществените пространства. При първоначалния оглед бяха описани 34 коли без регистрационни номера, неизползвани с години в шест от градските зони. През август в общината са подадени сигнали за 235 автомобила извън движение в различните райони на Монтана. След предписания 69 от собствениците им са ги премахнали.

Кметът благодари на всички, които са се отзовали и са подали информация, както и на хората, които са изпълнили предписанията. Според него е необходимо да бъде удължен срокът, за да  се даде възможност и на другите собственици да преместят старите си коли или ги предадат за скрап.

От общината припомнят, че в кампанията по премахването на незаконните паянтови постройки и гаражи, която продължава, от 1200 клетки и павилиони, само за 6 се е наложила намесата на общинските екипи. Всички останали са демонтирани от ползвателите им.

На  телефон 096 305674 гражданите могат да подават сигнали за изоставени коли върху обществените площи.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ