КОЛЕДЕН БАЗАР В ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ

Публикувано на 05/12/2022 14:02
/ прегледи: 399
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

За 15-ти път Дневният център за пълнолетни лица с увреждания  в Монтана събра родители, специалисти и приятели на коледния си пазар. Оригиналните  играчки, сувенири и картички са вдъхновени от Рождество и светлите новогодишни празници  и са изработени от настанените  в дома, под ръководството на трудотерапевти. Повечето от дошлите избраха сувенир не само за себе си, но и за свои близки.

„Много хубаво и мило това тържество, традиционно за Дневния център за деца и младежи,  и се радвам, че отново са предложили най-различна коледна украса,  надявам се всичко да е наред“, каза кметът Златко Живков, който дойде в дома с цял кашон шоколадови фигурки.

„Радвам се, че нещата, които младежите с голяма любов и старание са направили , вече са изкупени, това  ги  удовлетворява , а хората за коледните и новогодишни празници ще имат спомен от техния труд“, сподели  директорът на дома Калинка Миронова.

17 младежи и девойки на различна възраст са настанени в дома. В момента има двама чакащи, които все още не могат да бъдат приети, тъй като  преди това трябва да им се осигурят условия за развитие и подходяща за състоянието им  трудотерапия.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ