КОЛЕДА СЪБРА ДВЕ СЕЛА

Публикувано на 24/12/2019 16:04
/ прегледи: 1 147
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
dav

Празнични концерти събраха в две поредни вечери хората от селата Говежда и Дълги дел. Песни, танци, хумористични сценки и скечове подготвени от читалищата в двете села предизвикаха бурни аплодисменти на публиката. Дядо Коледа и Снежанка връчиха наградите на късметлиите изтеглили печеливши билети в томболата в  с. Дълги дел. Във фоайето на читалището там,  за  първи  свои картини подреди холандецът Руди, който от години живее в селото. Същата вечер той успя да продаде един от пастелите си.

Както подобава, празниците завършиха с фойерверки и  обща трапеза. Внуци и правнуци, баби и дядовци накрая тропнаха и няколко хора.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Любка Петрова

    Прекрасни сте.обичам Дълги дел,родното село на мама.Скътано в балкана ,то е райското кътче отгледало прекрасни българи,хора балканджйи,хора с огромни човешки сърца.Прекрасно е че отново се съживяват традицйите и обичайте в този край.искам да отправя специални поздрави и благодарности към една млада дама Илонка,която с своята любов дава всичко от себе си за да направи хората щастливи .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ