ИЗМАМНИЦА СЪБИРА ПАРИ ЗА „ПОЧИСТВАНЕ” НА ВОДОМЕРИ

Публикувано на 02/10/2019 11:11
/ прегледи: 1 257
/ в Крими, Събития
1001

Възрастен мъж от Монтана опита да задържи измамница, тя успяла да се изскубне но изпуснала чантата си с лични документи. Полицията издирва столичанката.

Жената звъняла наред на апартаменти в жилищна операция на ул. „Св. Климент Охридски” в Монтана. Представяла се за служител на В и К и обяснявала, че прави проверка на водомерите. Носела книга, в която абонатите се подписвали, „за да им бъде почистен водомера”. Услугата струвала 10 лв.

Най-напред сигнал за подозрителната инкасаторка подали собственици на два съседни апартамента. При проверката на място полицаите установили, че измамницата разговаряла и с възрастно семейство в същата кооперация. Те разказали, че „служителката ” огледала водомера им и поискала 10 лв, като накарала мъжа да се подпише в книга. Когато той поискал да види за какво точно се подписва, жената направила опит да избяга. 79-годишният мъж успял да  я хване  за връхната дреха, но тя се отскубнала и избягала. В паниката  изпуснала чантата си с лични вещи и документи на името на 41-годишна софийска жителка. По случая е образувано досъдебно производство за измама. Най-тежкото наказание за това е лишаване от свобода до 6 години.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ