ИНСИНЕРАТОР В МОНТАНА ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА

Публикувано на 04/12/2020 14:02
/ прегледи: 469
/ в Общество, Събития
IMG_20201204_091906

Приключи заседането на експертния съвет, който трябва да прецени дали в Монтана може да бъде изграден инсинератор за болнични отпадъци. Решението на експертите все още не е публикувано, но според участници в него повече от гласовете  били „против”.

Тай-активните противници на намерението, в промишлената зона на Монтана да заработи инсталация за унищожаване на отпадъци от хуманната и ветеринарна медицина , се събраха  пред Младежкия дом.  Скандирания „ Монтана иска да диша” и възрожденски песни огласиха протеста. „Досега не съм била на протест , но сега вече ми преля. Стига безочие, това няма да стане, няма да се откажем”, заяви една от събралите се пред входа на Младежкия дом..

С нарочна декларация срещу инсинератора вече се обяви Общинския съвет, над 40 организации, партийни структури, граждани са изпратили протестни писма в РИОСВ.  Подкрепа за инвестиционното предложение е депозирано от частна болница в Монтана.

Предстои решението на експертния съвет да бъде публикувано. То ще влезе в сила след като изтече законовия срок за обжалване.

IMG_20201204_094132

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ