„ФЕНОМЕНЪТ ВИКТОР ОРБАН” СЪБРБА ДЕСЕТКИ В МОНТАНА

Публикувано на 11/12/2019 14:02
/ прегледи: 420
/ в Общество, Събития
novini-montana

Народният представител от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков, представи в Монтана книгата си „Феноменът Виктор Орбан”. Изданието описва политическата дейност на премиера на Унгария в периода от 1989 г. до 2019 г. Авторът гостува в нашия град по покана на колегата си Ирена Димова.

„Срещаме се с едно от лицата на българския преход”, отбеляза в словото си кметът Златко Живков, който заедно с градоначалника на Кюстендил  е един от двамата сини кметове  избрани на местните избори тази есен в страната.

„Време е да разказваме това, което  е било”, така започна разговора си с хората, препълнили залата на Младежкия дом Георги Марков.” 14 декември 1989 година  беше наистина велика дата. Тогава българите ясно заявиха, че не желаят перестройка по съветски модел, а истински промени и демокрация”, заяви той.

И продължи с личните си впечатления и феноменалните  постижения на   Виктор Орбан. За 10 години в родината си  са се върнали над 1 милион унгарци. Унгария е истинска столица на спа туризма, държава, която знае как да се грижи за младите  идецата. Авторът спомена и най-значимите социални придобивки на унгарците. Всяко семейство, което има трето дете и се осигурява, получава безвъзмездно от държавата 33 000 евро. Отпускът по майчинство в Унгария е 6 години, условията за образование и спорт на децата и учениците са на европейско ниво. Унгария е привлякла най-добрите инвеститори – „Мерцедес”,  „Сузуки”, „Ауди”, „Опел”, наскоро завод са  изградили и БМВ.

Мощните инвестиции са в основата на успехите на Унгария, това е основното послание на книгата. И факта, че за 30 години партията на Виктор Орбан е останала единна и вярна на фразата „Унгария няма шеф”.

В края на срещата Ирена Димова осигури  книга с автограф на автора на всички  в залата.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ