ЕВЕЛИНА ОТ ГАЛИЧЕ: ПРИ НАС СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ

Публикувано на 11/02/2019 12:12
/ прегледи: 344
/ в Общество, Събития
novini-montana

В Галиче се живее добре, заяви, 17-годишната Евелина Димитрова, която стана „Посланик за един ден” на Конфедерация Швейцария.. Евелина е ученичка в 11 клас и  е победителка в конкурса „Посланик за едн ден” на  Британското посолство в София. Написала е есе за ранното включването на децата в развитието на общността и ромската интеграция. Затова придружава посланик Мюриел Коен при посещението й в Монтана.

„Интеграцията е не само да имаш диплома, това е процес и той е комплексен. Например,  когато се строи път, той  да спира до ромската махала, да я заобикаля и да продължава напред”, смята Евелина. Със свои приятели, студенти създават в Галиче своя организация, която ще работи в полза на хората от селото.

 

Конкурсът  на  Британското посолство в София „Посланик да един ден” се провежда  за втора поредна година по случай Международния ден на жената, отбелязван традиционно на 8 март. Дами-посланици и неправителствени организации в България си сътрудничат, за да предоставят възможност на момичета от цялата страна да изпитат усещането какво е да си посланик, макар и само за ден.

Целта на инициативата е да окуражи млади момичета на възраст между 15 и 19 години да се ангажират с обществено значими каузи, да изразяват позициите си по теми, които засягат всички нас, както и да следват мечтите си, черпейки пример от жени, лидери в различни области.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ